Kyckling i Gorgonzolasås och bandspagetti
Kyckling i Gorgonzolasås
4 port
Stek 4 kycklingfiléer i smör i en stekpanna ( jag hade 8 st kycklinginnerfileer)
Lägg filéerna åt sidan.
Vispa ner i stekskyn;
4 dl creme fraiche
1/2 dl vitt vin
kalvfond
2 köttbuljongtärningar
1 msk soja
1/2 pkt gorgonzola
ev salt&peppar
Värm creme fraich, buljongtärningarna, vin och sojan och lite kalvfond tills buljongtärningarna löst sig.
Rör hela tiden.
Smula ner gorgonzolan och rör tills den smält i såsen.
Smaka av, vill du ha kraftigare gorgonzolasmak smular du i mera ost.
Krydda tills du tycker om smaken.
Lägg ner kycklingfiléerna.
Servera med pasta och sallad.
Kram//Erica