Nasi Goreng
-
Nasi goreng är en indonesisk eller malaysisk risrätt som innehåller olika grönsaker och oftast också kyckling. Nasi är 'ris' på indonesiska, goreng står för 'stekt' och ayam betyder 'kyckling'. WikipediaNär man har kokat för mycke ris så är detta väldigt gott att göra.Nasi Goreng4 port3 portioner kokt ris1 burk majs4 finhackade färska champinjoner1 fint hackad paprika, valfri färgca 10 cm finhackad purjolök2 kycklingfiléer, strimlad och skuren i mindre bitar2 morötter, grovt rivna2 dl strimlad vitkål ( hyvlad med osthyvel)2 ägg1 dl hackade cashewnötter1 dl skalade räkorsmör att steka i1 hönsbuljongtärninggrillkryddaStek kycklingstrimlorna i smör, krydda med grillkrydda.Lägg kycklingen åt sidan.Stek äggen och lägg åt sidan. Skär ägget när det kallnat i småa bitar.Stek champinjonerna,paprikan,vitkålen, purjolöken och morötterna i lite smör.Lägg ner buljongtärningen och lite vatten.När vattnet kokat bort rör ner riset, majsen, kycklingen äggen och cashewnötterna.Rör runt så det blandas och allt blir varmt.Rör ner räkorna och rör runt.Servera.Till detta serverade jag min enkla och goda Sötsursås.ENKEL SÖTSURSÅS4 port1,5 dl socker4 msk ketchup1 dl vitvinsvinäger1,5 dl vatten1 msk soja (kikomans)ev lite ljus maizenaredningBlanda alla ingredienser i en grytaKoka upp under omrörningBlanda ner ev maizenaredningHacka ner 1/2 tomatKram//Erica
Kommentarer:
2
Julia :
Ser jättegott ut! Tänkte häromdagen att jag inte ätit Nasi Goreng sen jag kom hem från Bali för ett och ett halvt år sen (då efter att ha ätit det varje dag i typ två månader), kanske får testa detta! :)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Hej Erica,Länge sen jag sett dig, bor du kvar i Kalix? Den här adressen kom jag i kontakt med genom Buketten. Kul att se hur duktig du är. Jag har provat några av dina recept. Bl.a. snickers det var som godis sa mina barnbarn. Kram och hoppas du mår bra från Inga-Lill Lundholm