Ljummen Potatissallad
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_5574a3532a6b228f5706d743.jpg)
4port
500-600 g småa potatisar, skrubbade och ska ha skalet kvar
ett knippe rädisor
tomater i olika färger
1 salladslök
1/2 rödlök
några suger snaps
lite gurka
paprika
ruccolasallad
( stora kaprisar ligger som garnering)
Vinägrett: 1 msk dijonsenap
1 dl olja
1 msk vinäger
2 dl kycklingbuljong
1 dl persilja
salt
( 1 msk kalvfond pga att vi skulle äta denna pot.sallad t den marinerade fläskfilén )
Tvätta potatisen noga och dela den i ätvänliga bitar ( jag delade dom småa i 4 bitar)
Koka potatisen precis klar.
Medans potatisarna kokar hackar du grönsakerna och blandar i en skål.
Vispa ihop vinägretten.
När potatisen kokat klart, häll bort kokvattnet och häll vinägretten på den varma potatisen.
Rör runt och blanda ner i grönsaksskålen.
Servera på direkten.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_5574a38ae087c31cc2061d48.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_5574a383e087c31bef90548f.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_5574a386e087c31c22eaa58a.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_5574a38de087c31c41a08137.jpg)
Kram//Erica
Kommentarer:
2
Anonym:
Super gott verkar de vara :-)
Svar:
Erica Hermansson
skriven
Super gott verkar de vara :-)