Ljummen Potatissallad

 
Ljummen Potatissallad
4port
 
500-600 g småa potatisar, skrubbade och ska ha skalet kvar
ett knippe rädisor
tomater i olika färger
1 salladslök
1/2 rödlök
 några suger snaps
lite gurka
paprika
ruccolasallad
( stora kaprisar ligger som garnering)
 
Vinägrett: 1 msk dijonsenap
1 dl olja
1 msk vinäger
2 dl kycklingbuljong
1 dl persilja
salt
( 1 msk kalvfond pga att vi skulle äta denna pot.sallad t den marinerade fläskfilén )
 
Tvätta potatisen noga och dela den i ätvänliga bitar ( jag delade dom småa i 4 bitar)
Koka potatisen precis klar.
Medans potatisarna kokar hackar du grönsakerna och blandar i en skål.
Vispa ihop vinägretten.
När potatisen kokat klart, häll bort kokvattnet och häll vinägretten på den varma potatisen.
Rör runt och blanda ner i grönsaksskålen.
Servera på direkten.
 
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Super gott verkar de vara :-)

2 Anonym:

skriven

Super gott verkar de vara :-)

Svar: tack snälla
Erica Hermansson

Kommentera här: