Kanelbullekladdkaka
Kanelbullekladdkaka
10-12 port
150 g smält smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel
en nypa salt
2 1/2 dl mjöl
2 ägg
Garnering:pärlsocker
Slå igång ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det kallna något.
Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en smet.
Häll smeten i en springform, 22-23 cm, klädd med bakplåtspapper.
Strö över pärlsocker.
Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min, beroende på hur kladdig du vill ha kakan.
Känn med en sticka.
Låt kakan svalna I formen.
Servera med lättvispad grädde el vaniljglass.
Receptet hittat i tidningen Hembakat.
Nu har denna mackapär hittat hem, vet du vad det är?? :-)
Kram//Erica
skriven
Måste testas på mina döttrar
som älskar kladdkaka i alla dess former ;)
Sigge söt som vanligt :)
Kram Bibbi