Sparrissallad

 
 
För någon helg sen bjöd svärmor på denna gudomliga Sparrissallad.
Hon serverade den till förrätt.
Jag ville typ äta upp allt.
Vi åt den till grillat kött och stekta potatisar som blivit över.
Vi gjorde den ju när vi var i Uppsala, i husvagnen.
Så jag hade redan planerat göra salladen så de rostade pumpakärnorna som ska vara i, dom rostade jag hemma.
Pga att det var lättare!
 
Sparrissallad
 
Vinägrett: 1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk honung
1/2 klyfta riven vitlök
1 tsk flingsalt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
 
Sallad: 1/2 dl rostade pumpakärnor
1 knippe färsk sparris, stekta
olivolja
1 tsk flingsalt
70 g salladsmix
2 tärnade avokados
250 g körsbärstomater
 
Rör ihop vinägretten.
Rosta pumpakärnorna i torr stekpanna.
Stek sparrisen i olivolja. Jag stekte mina i smör.
( stekte sen potatisen i smöret som smakade sparris)
Lägg salladen på ett fat.
Tärna avokadosen och körsbärstomaterna, och lägg på salladen.
På med sparrisen, strö över pumpakärnor, lite flingsalt.
Ringla över vinägretten.
 
 
 
   
Till denna goda sallad åt vi grillad flankstek, potatis stekt i sparrissmöret, picklad rödlök, grillade dressingmackor och kall sherrysås som blivit över.
 
Sherrysås
4 port
Kan med fördel göras i förväg
 
1 dl halvtorr Sherry ( jag använde Altiado)
1 fiskbuljongtärning
2 1/2 dl créme fraiche
1 msk smör
 
Koka sherryn och buljongtärningen tills hälften av vätskan återstår.
Vispa ner creme fraîches och koka någon minut.
 Blanka av med smöret.
 
 God sås, kall och varm, kött eller fisk!
 
 
Grillad dressingfralla:
Bred hamburgerdressing mellan frallorna.
Grilla tills frallorna fått fin färg på bägge sidor.
Äts på dirren.
 
 
 
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

Gott :)

Svar: Den är hur god som helst!!Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: