Smördegsinbakad Kräftsoppa

 
 
Vi har ju varit sjuka, så nyårsafton lagade vi en enklare trerätters.
Förrätten var en Wrap med Kräftstjärtsröra.
 
http://ericasmeny.blogg.se/2016/january/kraftstjartsrora.html
 
Och då man bara är två personer som ska äta så räckte ju en burk kräftstjärtar även till Kräftsoppan som vi åt till varmrätt.
Och den var riktigt god!
 
Smördegsinbakad Kräftsoppa
2 port
 
2 morötter
1/2 gul lök
smör
6 dl vatten 
1 hönsbuljongtärning
200 g kräftost
smördeg
 
kräftstjärtar till servering
 
uppvispat ägg ( jag hade överbliven äggvita som jag använde)
 
Skala och riv morötterna på den grova sidan, riv direkt ner i kastrullen.
Riv även löken på grova sidan av rivjärnet.
I med lite smör och fräs runt lite.
I med vatten och buljongtärning, koka ca 5 min.
Rör ner kräftosten, rör tills osten blandats i soppan.
Häll upp soppan i skålar som tål att vara i ugnen.
Pensla äggvita på kanten, lägg över smördeg.
Nyp fast degen på kanten, skär bort överflödig deg.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 200 grader i ca 15 min.
Servera soppan med kräftstjärtar.
 
 
Garnerade sopplocket med lite överbliven smördeg.
 
 
Blev även lite soppa över, så det blev en lunch, lika god uppvärmd!
 
 
 
Till soppan bakade jag goda Mozzarellabröd
 
 
Kram//Erica
 

Kommentera här: