Lax m purjolök, bacon & feta

 
Lax i ugn med purjolök, bacon & fetaost
 
4 port
 
4 portionsbitar av lax
1/2 lime, saften
1/2 purjolök, strimlat
1/2 pkt bacon
1/2 pkt fetaost
smör
salt & citronpeppar
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnsform m smör, lägg i laxen.
Häll limesaften över laxen, salta o peppra.
Strimla baconet och stek i en stekpanna, låt de färdiga baconet rinna av på ett hushållspapper.
Skölj o strimla purjolöken. Stek den mjuk i smör.
Lägg purjolöken, bacon o smula fetaosten över laxbitarna.
In i ugnen, ca 15-20 min.
 
Servera med potatis, sparris o Ruccolasås
 
Ruccolasås
4 port
 
50 g ruccola
2 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
1 msk senap
1 msk honung
salt & citronpeppar
 
Mixa roccolan med en stavmixer till en grön massa.
Blanda ner alla övriga ingr. och låt stå kallt o mogna, gärna 1 timme innan servering!
 
 
Kram//Erica