Kantarell&Brieostpaj
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a42b9606ee245dc41039.jpg)
Kantarell & Brieostpaj är ett gott tillbehör.
Vi åt den för någon dag sedan till Älgskav o potatismos med västerbottensost, yummi.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a438e087c34d519d9524.jpg)
Krantarell&Brieostpaj
Deg: 100 g rumsvarmt smör
3 dl mjöl
ev lite vatten
Fyllning: kantareller, jag använde 2 dl förvällda kantareller
1/2 finhackad gul lök
salt, vitpeppar
smör
brieost
Slå ugnen på 200 grader.
Nyp ihop ingredienserna till en deg.
Tryck ut degen i en pajform.
Lägg in formen i frysen, låt ligga där tills ugnen är varm.
Finhacka löken.
Stek lök och kantarellerna i smör.
Salta och peppra.
Förgrädda pajskalet i ca 10 min.
Fördela kantarellerna i pajskalet och skiva brieosten och lägg på
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a41e2a6b222df84369bf_thumb.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a424e087c34d34462ad3_thumb.jpg)
Grädda pajen i 175 grader tills brieosten fått lite färg, ca 20 min.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a431ddf2b354b5899f85.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/image_57d1a43fe087c34d37e48463.jpg)
Kram//Erica