Pizza Bianco med 4 ostar & Anti pastospett

Hade finaste bloggvän Erika och Love på pizzalunch häromdan.
Planen var att köpa pizza från pizzerian, meeeen va då då. 
Köpte färdig pizzadeg på Ica är väl ungefär samma som köpepizza eller?
Gjorde tre olika pizzor och serverade Pizzaplanka. 
Egen pizzasallad och hemmagjord pesto.
 
 
 
Biancopizza med 4 ostar
 
färdig pizzadeg
philadelfiaost
creme fraiche
pesto  (hemmagjord)
Västerbottensost, grovt riven
mozzarella
vit sparris i burk
parmesanflagor, hyvla med potatisskalaren
 
 
Anti pastospett
 
grillspett
oliver
lufttorkad skinka
småa tomater
melon, hade galiamelon
mozzarellabollar, småa
basilikablad
 
Tryck ut den färdiga pizzadegen på en smörad plåt.
Blanda philadelfiaost, pesto och lite creme fraiche till en smidig kräm.
Blanda ner den rivna västerbottensosten.
Bred krämen på pizzabotten.
Skiva mozzarellan tunt och fördela på botten.
På med sparrisen.
Grädda enl anvisningar på pizzakittet.
Typ 200 grader i 15-20 min.
När du tar ut den färdiggräddade pizzan strösslas parmesanflagor över varm pizza.
Servera spetten till.
 
 
Delade ju ett pizzakit i tre delar o gjorde tre olika pizzor.
En Bianco, en med vitlöksmarinerade musslor och kronäerskockshjärtbottnar, en med västerbottensost, vindelrökt nätskinka och ruccola.
 
Recept på peston finns i förra blogginlägget.
 
Pizzasallad

6 portioner
0,5 vitkål (mellanstor kål)
0,5 dl vit vinäger
2 msk torkad oregano
3 msk ananasspad (från konserverad ananans, kan bytas ut mot 1 msk socker)
2-3 msk rapsolja
1,5 tsk örtsalt/salt
0,5 tsk grovmald svartpeppar

Strimla kålen i tunna strimlor. Lägg över alla ingredienser i en bunke och blanda med händerna . Krama in vinägern ordentligt tills kålen mjuknar och släpper vätska. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor, vinäger eller olja. Ställ i kylen minst 1 timme innan servering. Rör runt salladen igen med salladsbestick precis innan servering.

 
 
Kram//Erica 

Kommentarer:

1 Felicia Holmgren:

skriven

Gott!

Svar: Riktigt gott och trevligt att servera spett på sidan.Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: