SAFFRANSSNURROR MED VITCHOKLAD OCH PINJENÖTTER
Gör så här:
Smula jästen i en degbunke. Värm mjölken till max 37°. Häll degspadet över jästen. Tillsätt smör i mindre bitar,saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. ( börja med den mindre mängden mjöl) Arbeta degen smidig. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Dela degen i två delar och kavla ut till stora plattor, 1/2 – 1 cm tjock. Bred smöret över degen. Grovriv eller finhacka chokladen och strö över. Rulla ihop och skär i skivor, blir ca 50 st. Lägg på plåtar med bakplåtspapper eller i bullformar Låt jäsa 20–30 min. Sätt ugnen på 225°. Pensla med uppvispat ägg och strö över nötterna. Grädda i mitten av ugnen 5–8 min. Låt svalna på galler.
Serveringsförslag:
Sikta ev över lite florsocker.
Kram//Erica