Hemma gjord Kebab/Kebab/Kebabbåt
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_6597_58aebbece087c304e55c3e41.jpg)
Att göra eget kebabkött är väldigt enkelt.
Jag har gjort mitt av älgfärs men annan färs funkar också.
4-500 g färs
kebabkrydda
salt
ev 1 ägg
Blanda färsen med kebabkrydda, salt o ev ägg.
(Man kan även strö kryddorna på den utplattade färsen)
Tryck ut färsen tunt, på en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader varm ugn i ca 10 min.
När färsplattan kallnat , klipp el skär i bitar.
Bitarna kan nu frysas och tillagas senare.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_6601_58aebc16e087c3148ba385b2.jpg)
Kebabbåtar
2 port
2 smördegsplattor
grovt riven västerbottensost
kebabkött
majs
uppvispat ägg
sallad
tomat
majs
röd lök
gurka
peperoni
kebabsåser
Kavla ut smördegsplattorna till dubbel storlek.
Lägg på lite ost i botten.
På med lite majs och kebabkött,
Strö över lite mer ost.
Vik in smördegskanterna.
Pensla smördegskanterna med uppvispat ägg.
Grädda båtarna i 200 grader i ca 15-20 min.
Servera med grönsaker och såser.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/e56ddaa2-fcf7-4699-8cf1-bffacbd410c2-760-00000187a3fbbe83_tmp_58aec8da9606ee61c8a2b2a8.jpg)
Eller stek upp kebabbitarna och gör en Kebabtallrik med pommes!
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/3ec0e373-39d3-429b-864e-2bc980b7dc15-760-00000187ba0fa63a_tmp_58aec996ddf2b31e308486b0.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/b0b41ca9-abde-4f88-aded-9f15c7a057e0-760-000001877f5ae45d_tmp_58aec9cbddf2b359c5ac6263.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_6596_58aeca5fe087c33ed7298b7b.jpg)
Röd kebabsås
500 g krossade tomater
1 gul lök, finhackad
2 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
1/2 dl vatten
0,5 tsk svartpeppar
1 nypa socker
chilipeppar
Koka allt, Utom chilin i ca 20 min på svag värme.
Avsluta att krydda med chilipeppar till önskad hetta.
Kan serveras ljummen el kall.
Rosa kebabsås
3 creme fraiche
1/2 dl Fanta
1 tsk tomatpure
1 riven vitlöksklyfta
1 krm cayennepeppar
salt & peppar
Rör ihop allt och 'låt stå till sig' någon timme i kylen.
Vispas upp strax innan servering till lite rinnigare konsistens.
Vit kebabsås
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 msk aromat
1/2-1 msk citronpeppar
Rör ihop allt. Smaka av och tillsätt mer om det behövs av något .
Denna sås är god till allt, nästan.
Vill man kan man mosa ner fetaost.
Kram//Erica