Igelkottkakor, mördegskakor
Ca 20 st stora , ca 40 smås (jag gjorde småa)
200 g smör, kallt
1 nypa salt
1 dl florsocker
4 ½ dl vetemjöl
Garnering
ca 100 g mörk eller ljus choklad, smält
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.
2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.
3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.
5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.
6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.
7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.
skriven
Så söta igelkottkakor. :)