Igelkottkakor, mördegskakor

 
IGELKOTTSKAKOR, MÖRDEGSKAKOR 
 

Ca 20 st stora , ca 40 smås (jag gjorde småa)

200 g smör, kallt
1 nypa salt
1 dl florsocker
4 ½ dl vetemjöl

Garnering
ca 100 g mörk eller ljus choklad, smält
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 160 grader. Nyp ihop smöret med salt, florsocker och vetemjöl till en deg.

2. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till igelkottar med en smal nos och rund kropp, enligt bilden.

3. Lägg igelkottskakorna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem kallna på plåten.

5. Doppa kroppen (bakre halvan av kakan) i smält choklad.

6. Strö kokos över kroppen. Doppa även nosen i chokladen. Lägg kakan på ett bakplåtspapper.

7. Doppa baksidan på en tesked i smält choklad och gör ögon på kakorna. Låt chokladen stelna (eventuellt i kylen). Förvara kakorna i en burk med tätslutande lock.

 
 
Recept från Lindas bakskola
 
 
 
Kram Erica 

Kommentarer:

1 Caroline:

skriven

Så söta igelkottkakor. :)

Svar: Tack snällaKram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: