Pot De Creme au Cocolate
Här kommer ett tips på en god efterrätt.
Servera den som en smält Olov el med grädde , bär el polkakäpp......
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/e59aabd8-a3d9-4766-9745-c997d11b4600-13240-0000098fad8a9dfa_5c04f5e0e087c3157cbea617.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/c5752648-8cd9-4f44-8375-74fd6372095b-13240-0000098f757363bb_5c04f5f92a6b22b5aeb2185f.jpg)
Pot de Creme au Chocolat
ca 12 espressokoppar
2 dl mjölk
3,5 dl grädde
3/4 dl socker
frön från 1 vaniljstång
200 g finhackad 60%choklad
6 äggulor
ugn 100 grader
Koka upp mjölk,grädde,socker och vaniljfrön
Ta av kastrullen från plattan och rör ner den hackade chokladen i den varma gräddmjölken och rör tills allt smält
Vispa upp äggulorna i en skål
Vispa ner chokladmjölken i äggulorna under vispning
Häll den varma choladmjölken i en tunn stråle
Fyll sen espressokopparna och ställ i en ugnsform
Fyll ugnsformen med ljummetvatten så det täcker upp till hälften av kopparna
Grädda i ca 1,5 tim
Chokladen ska dallra lite
Låt kallna innan du ställer in i kylen.
Låt stå i kylen över natten
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/c0bb85ef-5141-4ea2-a157-df2a1476c4ad-13240-0000098f7a831a5e_5c04f636e087c315aab8b7f4.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/ed9d898f-147c-4396-9dfc-af7e85305f2a-13240-0000098fbf27706f_5c04f6509606ee5938f29006.jpg)
Spritsa ögon av choklad, armar. Näsa och knappar är sugerpasta.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/a4c0b15e-6ad3-4a85-adad-6081dc0d278c-13240-0000098fe98991d0_5c04f6672a6b22b57ed30eaa.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/e59aabd8-a3d9-4766-9745-c997d11b4600-13240-0000098fad8a9dfa_5c04f5e0e087c3157cbea617.jpg)
Kram//Erica