Morotsrulltårta

- 2 ägg
- 1 ½ dl strösocker
- 1 dl morot, finriven
- 1 ½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk mald kardemumma
- ½ tsk mald kanel
- 2 msk neutral olja
Fyllning
- 100 g smör, rumsvarmt
- 2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- skal o lite saft från en lime
- Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg och strösocker ljust och luftigt. Vänd ner morötterna.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten, tillsätt oljan och rör till en jämn smet.
- Bred ut smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 5 min.
- Strö lite strösocker över kakan och vänd upp den på ett bakplåtspapper. Låt kakan kallna.
- Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan limesaft och skal i smörblandningen.
- Bred fyllningen över kakan och rulla ihop den från långsidan. Låt rulltårtan ligga svalt en stund med skarven nedåt. Sikta gärna florsocker över rulltårtan ch lite limeskal innan servering.
- Går bra att frysa in.
-
- Kram//Erica