Ratatouille
1 squash
1 aubergin
paprika
gul lök
3 potatisar
mozzarella med basilika
paprikapulver
vitpeppar
grillkrydda
olivolja
vitlökspulver
köttfärsbiffar:
400 g köttfärs
1 msk kalvfond
1 riven vitlöksklyfta
salt peppar
tomatsås:
1 burk krossade tomater
riven gullök
chiliflakes
1/2 dl matlagnings vin
1 vilöksklyfta
Rör ihop smeten till köttfärsbiffarna.
Skala lite på squashen och auberginen så de blir randiga
Skala potatisen och den gula löken.
Skar grönsakerna och mozzarellan i ca 0,5 cm tjocka skivor.
Olja en pajform på botten.
Gör runda biffar, ställ dom i pajformen, varva biffarna med grönsakerna , potatis Och mozzarellan.
Ställ allt runt kanten.
Pensla allt med olja.
Krydda med paprikapulver, vitpeppar, grillkryddan och vitlökspulver.
In i ugn på 200 grader i ca 30 min.
Koka såsen medans.
Finhacka löken och fräs i en kastrull i lite olja.
Häll i krossade tomater , chiliflakes och vinet.
Koka upp.
Pressa ner vitlök.
Häll tomatsåsen i ugnsformen, in i ugn 15 min till.
Servera med ris.
Kram//Erica