Bäver Bourgogne / Boeuf Bourgogne
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1529_5bbc61e02a6b228a5d438b5f.jpg)
Ja, ni läste rätt, har lagat en Bourgogne på bäverkött.
Jaaa det blev riktigt gott!
Bäver Bourgogne
INGREDIENSER
- 800 g nötkött i bitar el bäverkött
- 2 msk smör
- 1 st morot
- 1 st lök, gul
- 2 st vitlöksklyftor
- 150 g sidfläsk, varmrökt
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk vetemjöl
- 3 dl rött vin
- 3 msk kalvfond
- 2 dl vatten
- 1 krm timjan, torkad
- 1 st lagerblad
- 500 g steklök
- 200 g champinjoner, små
- salt och peppar
- Bryn köttet i smör i en het stekgryta
- Skär morötterna, löken och vitlöken i skivor. Fräs dem itillsammans med tärnat sidfläsk och tomatpuré Pudra över mjölet och rör så att det fördelar sig jämnt.
- Tillsätt vin, timjan och lager-blad. Koka upp allt i pannan under omrörning.
- tillsätt vatten och fond så att det täcker.
- Låt puttra 1 timme.
- Serveras med potatismos el ris.
-
-
- Kram//Erica