Colcannon

Jag har ju en dotter på Irland, så inför St Patricks Day sökte jag Irländska maträtter och ramlade över denna rätt.
Colcannon är lika god som billig och lättlagad.
Typisk Irländsk husmanskost.
Den kan ätas som ensamrätt, gratinerad eller som vi till grillat.
Jättegod, kommer laga den fler gånger, tror jag bara äter den utan tillbehör då!
 
Colcannon
4 port
 
4-5 potatisar
5 dl vitkål
50 g smör
1 dl grädde
3-4 charlottenlökar
riven ost
salt,peppar
persilja
 
Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten.
Hacka kålen i bitar och koka den tills den är mjuk och fräs den sen i en stekpanna i smör med löken.
Blanda ner den kokta potatisen, smör och grädden.
Potatisen ska bli grovt mosad.
Salta,peppra, rör i osten och strö persiljan över.
 
 
Serverade Ketchupmarinerad kyckling till.
 
Kram//Erica

Kommentera här: