Key Limedip, Tiramisudip och Nutelladip
Enkel, god och en fest för ögat är denna efterrätt.
Kex, kakor och frukter och tre olika söta dippar.
Finns något för alla.
Key Limedip
Ingredienser:
0.5 burk kondenserad sötad mjölk (burken är på 397 g)
1 lime – skal & saft
1 dl vispgrädde
50 g färskost
Gör så här:
1. Börja med att blanda den kondenserade mjölken med limeskal- och saft.
2. Vispa ihop grädde och färskost till ett fast fluff.
3. Rör ihop grädden med limeblandningen och rör tills allt blandats väl.
4. Häll upp på burk eller i en serveringsskål.
Tiramisudip
250 g mascarpone
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk starkt kaffe (alltså bryggt kaffe, ej pulver)
1 dl vispgrädde
Gör såhär:
Lägg alla ingredienser till dippan i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en fast och fluffig krämig, ca 2 min. Låt kallna i kylen i 10-15 min, klarar sig fint i kylen i flera timmar. Precis innan servering toppar du dippan med kakao. Servera med savoiardkex och gärna en kopp kaffe, det är gott att doppa kexen i kaffet och sen i dippen.
Lägg alla ingredienser till dippan i en bunke och vispa med en elvisp tills du får en fast och fluffig krämig, ca 2 min. Låt kallna i kylen i 10-15 min, klarar sig fint i kylen i flera timmar. Precis innan servering toppar du dippan med kakao. Servera med savoiardkex och gärna en kopp kaffe, det är gott att doppa kexen i kaffet och sen i dippen.
Nutelladip
200 g nutella
200 g philadelphiaost
3 msk florsocker
2,5 dl grädde
200 g philadelphiaost
3 msk florsocker
2,5 dl grädde
Vispa nutella, philadelphiaost, florsocker fluffig och klumpfri med en elvisp i ca 1 min. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar. Häll grädden över nutellablandningen och vispa samman dem med en visp tills smeten blir fluffig, ca 30-45 sekunder. Ställ i kylen en stund innan servering, minst 30 minuter.
Kram//Erica