Krispiga Nougathjärtan
Botten:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 st ägg
Rör smör och socker smidigt. Blanda i mjölet till en deg och till sist ägget. Överarbeta inte degen. Låt vila svalt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kavla ut degen ca 3 mm tjock och stansa hjärtformade kakor (eller någon annan form om man föredrar det). Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och grädda i ca 10 minuter. Låt kakorna svalna innan du brer på fyllningen.
.
Fyllning:
250 gram nougat
100 gram rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
2 dl rice krispies
Vispa ihop smör, nougat och florsocker ordentligt. Rör sedan ner rice krispies. Fördela på kakorna och bred ut jämnt och snyggt.
Topping:
200 gram mjölkchoklad
Ca 50 gram vit choklad
Ev Strössel, nötkross eller liknande
Värm chokladen över vattenbad på låg värme.
Doppa kakorna och ställ kallt allt stelna.
Under tiden smälter du ner den vita chokladen i den överblivna mjölkcgokladen.Dekorera sedan med den ljusare chokladen och ev strössel.
Kram//Erica