LövbiffGulasch
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7958_5e9a9ed6ddf2b3719f1bc5e4.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_7949_5e9a9ef42a6b22486e13f0dc.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_7953_5e9a9f0bddf2b3712c6cb2fd.jpg)
Denna gången blev det med lövbiff.
När man bara är två i hushållet så räcker en förpackning med lövbiff till många olika rätter, så till veckan kommer fler maträtter med lövbiff som bas.
LövbiffGulasch
4 port
4 skivor lövbiff
1 gul lök
1-2 klyftor vitlök
2 paprikor
2 morötter
3-4 potatisar
4-5 färska champinjoner
2 msk smör
1 msk paprikapulver
1/2 tsk mald kummin
500 g krossade tomater
2-3 msk tomatpuré
8 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 msk kalvfond
salt&peppar
Till servering: creme fraiche
gott mjukbröd
Strimla lövbiff.
Skala och finhacka lök och vitlöken.
Skär paprikan i små bitar.
Skala och hacka morötterna och potatisarna.
Börja med att bryna svamp och köttet hastigt i smöret i en stekgryta.
Sänk värmen och i med grönsakerna, låt fräsa några minuter.
Tillsätt paprikapulver, kummin, krossade tomaterna, tomatpuré, vatten, buljongtärningarna och kalvfond.
Koka 20-30 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera varm soppa med en klick creme fraiche ch ett gott bröd.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_7954_5e9aa3e72a6b22483225f0ad.jpg)
Denna vackra Kosa med ripa har Inger Gustavsson, Tärnaby gjort. Hon var min bildlärare när jag gick grundskolan.
Älskar ripan, den är speciell för mig.
Kram//Erica