Blåbärsmarmelad med vit choklad
Har ju kokat blåbärssirap ( se förra inlägget), så jag sparade blåbärsmoset som silades bort och blandade ner mera blåbär,
så det blev 1 liter blåbär jag använde.
Blåbärsmarmelad med vit choklad
1 liter blåbär, färska, frysta / bortsilat blåbärsmos
3-4 dl syltsocker med pektin
1/2 msk kanel
1/2 msk kardemumma
1 krm ingefära
1 krm mald kryddnejlika
150 g hackad vit choklad
1 krm natriumbensonat
Koka bären med socker och kryddor Ca 3-4 min.
Dra kastrullen från plattan.
Rör ut natriumbensonaten i varmt vatten och rör ner i marmeladen.
Rör ner chokladen och fyll marmeladen på väl rengjorda burkar.
Sätt på locket och vänd burken upp och ner, låt kallna.
Kram//Erica