Gravad sik i syrad grädde

I sommar har vi fiskat en hel del med nät, abborre och sik har vi fått.
Har hört talats om gravad sik, så det måste ju testas, så klart.
Fick detta rescept av Michael Björklund.
Och kan säga att det blev mums.
 
 
Gravad sik med syrad grädde
 
2 fjällade sikfilee'r
1dl salt
2 dl socker
krossad svartpeppar
 
1 dl gräddfil
2 msk majonäs
1/2 finhackad gul lök
hackad färsk dill
nymald svartpeppar
 
Blanda salt, socker och svartpeppar och grava siken i blandningen i ett dygn.
När ett dygn har gått så skölj bort alla överflödiga kryddor.
Blanda gräddfil, majonäs, den finhackade gula löken, hackade dillen och några varv med svartpepparkvarnen.
Skär tunna skivor av den gravade siken och rör ner i gräddfilsröran.
Servera med potatis eller på ett gott bröd.
 
Kram//Erica

Kommentera här: