Arraksluva /Gran

 
Hörde jag att nån ( troligen min mamma) säger åt mig att sluta leka med maten😂
 
 
Både arraks, choklad och cakepopssmet kan man ju forma och göra nya roliga bakverk.
Jag gjorde tomteluva som jag klädde in med röd marsipan, granarna doppade jag i färgad vit choklad och färgad kokos och lite färgglatt strössel.
 
Arraksluva
 
150 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
½ dl kakao
500 g småkakor eller sockerkaka (ca 5 dl)
1– 1 ½ tsk arraksarom
 
Garnering: röd marsipan
smält vit choklad
kokos
 
 Blanda ihop smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och söndersmulade småkakor eller sockerkaka till en deg.
Rulla lite tjocka 'korvar' av smeten och lägg in de i kylen och låt den stelna lite
Kavla ut den röda marsipanen och rulla in arrakskorvarna.
Nu får man försöka forma en tomte luva.
Ställ in luvorna i kylen Medans den vita chokladen smälts.
Doppa luvans botten i chokladen och i kokos.
Låt stelna och sen doppas så det blir en tofs av vit choklad och kokos.
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: