Saffransbiscotti
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1729_5fcfcd872a6b222c722a7161.jpg)
Så är Saffransbiscottin bakad.
Det är ju tradition att jag bakar ett gäng och ger bort.
Saffransbiscotti
75 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
0,5 g saffran el 0,75 msk saffransessens
7 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
150 g grovhackad mandel ( pistage ger en fin grön färg)
Rör smör och socker pösigt.
Rör ner ett ägg i taget.
Rör ner övriga ingridienser
Dela degen i tre ( jag gör 4, för jag vill ha mindre skorpor) .
Rulla ut till längder.
Lägg på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 200 grader i 30 min.
Skär längderna i sneda kakor.
Lägg kakorna med snittytan uppåt.
Torka kakorna i 120 grader i 20 min.
Vänd på kakorna och torka 20 min till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_1726_5fcfd124ddf2b35ab2d2132f.jpg)
Kram//Erica