Havremjölk / Mandelmjölk
Både egen Havre och Mandelmjölk är enkelt att göra.
Jag gjorde havremjölk som jag använde när jag kokade min vuxenvälling ( recept på vällingen finns här på min blogg), tyckte vällingen blev mycke mustigare med havremjölken än vanlig.
Så nu står en nygjord flaska med havremjölk i min kyl.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_6659_5e402d63e087c3159303cd29.jpg)
Havremjölk 1 liter
2 1/2 dl havregryn
1 liter kallt vatten
2-3 msk neutral olja
salt efter smak
Mixa alla ingredienser till en slät massa.
Häll mjölken genom en silduk.
Häll upp mjölken i väl rengjord flaska.
Förvaras i kyl, håller ca 5-7 dagar.
Havreresterna som är kvar i silduken kan man baka med eller koka en gröt på.
Kom ihåg att skaka flaskan med havremjölken innan användning för den har en tendens att skikta sig..
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_6662_5e402f3be087c31575ff2f16.jpg)
Har inte gjort Mandelmjölk ännu men detta recept ska jag testa.
Receptet från mitt kök.
Mandelmjölk
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_6838_5e402f929606ee24d03bca3a.jpg)
Kram//Erica