Biscotti

 
Ibland när man ligger och scrollar på instagram ser man någon som lagt ut något gott och nytt.
Dessa godingar frestade Hanna @bakamedfrunilsson med.
Hon hade fått tipset av @annacarolinebakar ...ja ni ser!
Men en biscotti till en nykokt kopp kaffe är ju aldrig fel.
Nu då vi är i husvagnen måste jag ju hitta ny plats att fota det jag lagar/bakar, så om ni ser en irrande Erica med en rosa väska som uppför sig konstigare än vanligt så kanske jag ska fota nått nytt i bak/matväg.
 
BISCOTTI
 
130 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl farinsocker
3 stora ägg
7 dl mjöl
1 msk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1 krm salt
 
3/4 kakao
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, socker och farinsocker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Vänd ner de torra ingredienserna i smeten.
Dela degen i två bitar och arbeta försiktigt in kakaon i den ena halvan.
Forma sedan två rullar med mjölade händer, lägg rullarna på varandra, rulla, tvinna lite lätt så dom går ihop till en enhet.
Dela degen i 3 (Nästa gång jag bakar dessa ska jag dela i 4, jag vill inte ha så stora)
Rulla ut varje bit till en rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i 175 grader varm ugn i ca 20 min.
Ta ut plåten och låt längderna svalna något.
Skär sedan upp dom på snedden i ca 1 1/2-2 cm breda `skivor`.
Funkar bäst med en tandad brödkniv.
Lägg biscotti på plåten med snittytan uppåt och torka dom i ca 10 min i 150 grader, ta ut plåten och vänd den andra snittytan upp och torka i 10 min till.
Stäng av värmen och låt biscottin stå kvar på eftervärmen 1 timme.
Låt kallna sen på ett galler.
Förvara dom sedan torrt i en lufttät burk.
 
 
 
Kram//Erica
 

Kommentera här: