Grillspett av Fläskytterfile´
Ibland försöker man göra enkel mat lite roligare.
Fläskytterfile är ju god men kanske inte s rolig, men jag skar fileen i stavar, marinerade bitarna och så trädde jag dom på spett innan grillning.
Lite överblivna kalla kokta kulpotatisar som smörstekts med lök sparris och färska kantareller och en vitlökssås serverades till.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_9070_5f0c66f32a6b228df166a388.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_9068_5f0c6714ddf2b335d55a16b0.jpg)
Skär köttet i den form du vill ha.
Min standard marinad till kött gör jag själv, ialla mått är ungefärliga, mäter inte utan höftar.
1 dl solrosolja
1/2 dl olivolja
2 msk soja
2 msk kalvfond
1/2 msk aromat
2-3 skivade vitlöksklyftor
Blanda marinaden i en stadig plastpåse el i en skål.
Lägg i köttbitarna och rör om.
Låt marinera minst 6 timmar, rör om ibland.
Trä upp köttet på träspett som fått ligga flera timmar i blöt.
Grilla.
Ät & njut.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_9067_5f0c6914ddf2b33592de67bb.jpg)
I salladen hade jag:
plocksallad
oliver
picklad squash och silverlök
tomater
vattenmelon
fetaost som legat i kryddolja
isad tunt skivade rödbetor
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/img_9069_5f0c69a62a6b22a10ed65ad3.jpg)
Min goda vitlökssås kommer strax i eget inlägg.
Kram//Erica