Lövbit

 
Kvällens middag blev lövbit av älgfärs, blandat med lite nötfärs.
Stekta potatisklyftor och kryddsmör.
Som bonus blev det omelettbollar med kantareller.
 
 
Falsk Lövbiff
4-6 port
 
500 g färs ( valfri)
1 ägg
2 msk mjöl
1 tsk lökpulver
1 msk aromat
 
Blanda alla ingredienser i en skål.
Lägg ut en remsa av plastfilm på en bricka el skärbräda.
På med en boll av färsen och lägg plastfilm på.
Tryck ut färsen tunt mellan plastfilmen.
Gör så tills all färs är slut.
Lägg in färsen på det plana underlaget i frysen.
Frys färsen i minst 4 timmar.
Detta kan man ju förbereda och ha på lut i frysen, snabbt har man en god middag.
 
Stek lövbiffen i en het stekpanna eller i murrikkan i smör.
Servera med pommes, stekt potatis eller mos och ett gott kryddsmör.
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Maria Jonsson :

skriven

Vad gott det såg ut 🙂

Svar: Tack snälla Kram//Erica
Erica Hermansson

2 Maria Jonsson :

skriven

Vad gott det såg ut 🙂

Svar: Tack snälla, det var riktigt gott. Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: