Lövbiffspett med gourmetsås
Vi är ju i husvagnen på helgerna som står uppställd hos svärföräldrarna. ( har tillgång till stor frys där)
Så att laga mat med mycke pyssel och procedurer fixar jag under veckan hemma).
Dessa spett marinerade jag och trädde klart på spett, vacumförpackade och frös ( även såsen gjorde jag klar och frös ner)
Sen var det bara ta fram, tina och grilla.
Rätten blev en söndagssuccé, såsen var en fullträff.
Lövbiffspett
4 port
400 g lövbiff
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
1 tsk sesamfrön
salt och nymald svartpeppar
1. Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 3 strimlor/lövbiff.
2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och rör om. Låt marinera minst 30 minuter.
3. Trä upp lövbiffremsorna som ett dragspel på grillspett. ( nu kan du vacumförpacka spetten och frysa in dom )Grilla spetten på grillen 3-4 minuter på var sida.
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisås
1 msk olja
½ tsk sesamolja
1 tsk sesamfrön
salt och nymald svartpeppar
1. Skär varje lövbiff i långa strimlor på längden, ca 3 strimlor/lövbiff.
2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet och rör om. Låt marinera minst 30 minuter.
3. Trä upp lövbiffremsorna som ett dragspel på grillspett. ( nu kan du vacumförpacka spetten och frysa in dom )Grilla spetten på grillen 3-4 minuter på var sida.
Så klart kan man tillaga dessa spett i ugnen ( även steka i varm stekpanna)
225g i ca 10-15 min ( pröva dig fram)
Gourmetsåsen gillade svärfar, och den var jättegod.
Jag hade även gjort såsen klar och hade fryst den. Det funkade också toppen!
Gourmetsåsen
1 röd paprika
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar ( nymortlad)
2 msk japansk soya
1 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 purjolök
1 msk dijonsenap
2 tsk grönpeppar ( nymortlad)
2 msk japansk soya
1 msk kalvfond
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
Hacka paprika och purjolök fint.Stek det i olivolja, det ska mjukna, inte få färg.
Häll i soya, dijon, oxfond, grönpeppar, buljongtärning och rör om.
Häll på vatten och låt puttra ett par minuter.
Häll på creme fraiche och grädde och låt puttra i ytterligare 10 min. Rör om då och då.
Serverade spett, sås ris och fruktsallad( tomater, avokado, ananas, vindruvor, vattenmelon, passionsfrukt och Paraguays).
Kram//Erica