Morotskaka //Morotsrutor
Morotskaka i rund form
3 1/2 dl socker
2 ägg
2-3 fint rivna morötter
4 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 msk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl neutral olja, typ raps el solrosolja
2 dl kokosflingor
1 dl krossad ananas
Frosting:
60 g rumsvarmt smör
100 g creme cheese
3-4 dl florsocker
rivet skai av 1 lime el 1/2 citron
Kakan: Smöra och bröa en springform, isf ströbröd använde jag kokos.
Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker.
Rör ner de andra ingredienser , ska bli en slät smet.
Häll smeten i formen och grädda i 30-40 min.
( Vill du göra morotsrutor gör man dubbel sats och gräddar i smord o bröad långpanna)
Låt kakan kallna.
Rör ihop frostingen med elvispen.
Bred ut över den kalla kakan.
Jag hittade godismorötter på Lagerhouse som jag garnerade min kaka och färgade lite kokos.