Hallonpaj

Gillar denna Hallonpaj, har bakat den flera gånger.
Och jag gör dom små, imazarinformar.
Fint ha på lut i frusen om man blir sugen på något gott till eftermiddagskaffet eller får besök.
Servera glass eller grädde till.
 
 
Hallonpaj
ca 16 små el 1 stor paj
 
Pajskal:
200 g smält smör
5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
 
Fyllning:
3 dl mjölk
7 msk snabb marzanpulver
350 g frysta hallon
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker 
 
Börja med att göra marzankrämen, vispa ihop mjölken och marzanpulvret och låt den svälla i kylen.
Ta fram hallonen från frysen och blanda dom med potatismjölet och sockret.
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen.
Ta undan 1/3 av degen.
2/3 trycks ut i pajformen/pajformarna.
Förgrädda pajskalet/pajskalen i 200 g i ca 8-10 min.
Lägg en klick av marzankrämen i varje pajform / täck botten i den stora formen.
Sen på med hallonen och sist smula över pajdegen som är kvar.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 min.
 
Kram//Erica

Kommentarer:

1 Hemma Hos Felicia:

skriven

åh älskar hallonpaj!!

Svar: Å denna kommer du att älska, är så god med marzankrämen! Berätta gärna vad du tycker om du bakar denna goding! Kram//Erica
Erica Hermansson

Kommentera här: