Inkokt Lax med Räksås

När man lever husvagnsliv på helgerna får man förbereda middagarna hemma.
Vi har en äldre vagn utan ugn och micro.
Ja, jag har införskaffat en Omniaugn, fler recept med den lär komma vad sommaren lider.
Denna inkokta lax fick mycke gott beröm.
Så testa gärna.
 
Inkokt lax med räksås
6-8 port
 
    • 1 kg laxfilé

Lag:

    • 1 st gul lök
    • 1 l vatten
    • 2 st lagerblad
    • 10 st vitpepparkorn
    • 2 msk salt
    • 0,5 dl ättikssprit 12% (ev lite mera)
    • 0.5 dl strösocker
  • citronpeppar

Räktopp:

    • 1.5 dl gräddfil
    • 2 msk majonnäs
    • 2-4 msk pepparrot, finriven el från tub
    • 4 msk finhackad dill
    • 2 msk finhackad gräslök
    • salt och peppar
    • 200 g skalade räkor (köpte räkor i lag)

Garnera med:

  • räkor
  • citronklyftor
  • dill
Lag: Skala och skiva löken. Koka ihop vatten, lök, lagerblad, pepparkorn, salt, ättikssprit och socker i 5 minuter.
2
Lägg laxen i en ugnsfast form (jag behöll skinnet på laxen men skar laxfilén i portionsbitar som ändå satt kvar i skinnet tillsammans)strö citronpeppar på laxen och häll på den varma lagen. Tillaga i ugnen tills laxen är klar, ca 30 minuter. (InnerTemp ca 50-53grader)Låt laxen kallna i lagen.
3
Räktopp: Rör ihop gräddfil, majonnäs, chilisås, rödlök och dill. Smaka av med salt och peppar. Vänd i räkorna, spara några till garnering.
4
Ta upp laxen och lägg på ett fat. Toppa med räkröra och garnera med räkor, citronklyftor och dill.
 
 
 
Recept Hemmets Journal
 
Kram//Erica

Kommentera här: