Marinerade Edamamebönor
Gillar dessa Edamamebönor, goda som snacks ( 'oskalade ) eller som här, marinerade.
- 1/2 msk svarta sesamfrön
- 1/2 msk vita sesamfrön
- 2 1/2 msk japansk soja
- 1 msk sesamolja
- 250 g tinade edamamebönor
Rosta sesamfröna i torr stekpanna om du ids, jag gjorde inte det.
Blanda soja och sesamoljan med bönorna.
Strö sesamfröna på.
Låt marinera ca 30 min innan servering.
Att använda dessa bönor oskalade är en god starter eller som starter.
( finns i frysdisken)
Ta bönskidorna från frysen och värm vatten i en kastrull.
Släng i bönorna och sjud till bönorna tinat och blivit varma.
Häll av vattnet, häll över olivolja och vänd runt.
Strö över flingsalt.
Servera.
( sätt bönskidan mellan tänderna och dra ut bönorna, ät o njut.)
Skalet äts inte.
Kram//Erica