Lakritskola

  • Lakritskola
  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,75 dl Turkisk peppar, godis
  1. Mortla godisarna till ett pulver.
  2. Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull eller i en stekpanna.
  3. Rör ned vispgrädde,godispulvret, strösocker, sirap och vaniljsocker och låt kolan koka utan lock cirka 15-30 minuter eller tills kolan är 124-126 grader, eller Gör ett kulprov för att veta när kolan är färdig
  4. Häll upp kolan på en oljad plåt eller ett bakplåtspapper i en form 20x20 cm.Låt svalna och stelna någon timme.
  5. Klipp el skär i bitar och slå in kola i smörpapper
 
Kram//Erica

Kommentera här: