Pannbiff med lök i ugnen

Ugnen är ett bra hjälpmedel när mycke mat ska lagas. 
Hade en dag när mycke mat lagades och många matlådor gjordes.
Dessa saftiga pannbiffar med lök fick gå klart i ugnen och blev väldigt goda.
 
SAFTIGA PANNBIFFAR MED LÖK I UGNEN
 
  • 1 kg blandfärs elller 1/2 kg nöt &1/2 kg fläskfärs
  • 1 st gul lök
  • 2 dl grädde
  • 1/2 dl + 2 msk ströbröd ( jag hade glutenfritt ströbröd)
  • 1 st ägg
  • 1/2 msk Grillkrydda eller mer
  • 1 msk kalvfond (bong)
  • Knappt 1/2 krm malen kryddpeppar
  • Salt ev peppar
  • Fett till stekning

Lök skysås 

  • 3 st gul lök
  • 5 dl vatten
  • 3 msk Kikkoman soja
  • 1/2 - 1 tsk flytande honung
  • peppar och salt
  1. Blanda grädde och ströbröd, ställ åt sidan och låt svälla ca 20 -30 min.
  2. Skiva och hacka en lök, eller riv löken på rivjärnets grova sida,  till färsen.
  3. Blanda samman alla ingredienser till biffarna när smeten är klar smaksätt med grillkrydda, kalvfond , malen kryddpeppar och salt. ( smaka gärna av färsen)
  4. Forma till biffar och stek snabbt båda sidor i lite fett på hög värme så att de får stekyta. De ska inte steka för länge för då bli de tillagade. Lägg ut dem i en ugnsfast form (30 x 25 cm )och ställ åt sidan. Det gör inget om de ligger något på varandra.
  5. Skiva resten av löken i strimlor och stek i köttsaften från biffarna tills löken fått lite lagom med färg.
  6. Häll på vatten och smaksätt med soja, flytande honung, lite salt och peppar. Koka upp och låt små puttra på svag värme ca 10 min så att löken sätter smak på vätskan.
  7. Häll lök skyn över biffarna och fördela löken jämnt över. Sätt in i ugn näst nederst 175 grader i 20 - 30 min beroende på ugn.
 
  1.  
     Kram//Erica

Kommentera här: