Hallonpaj
Ååå, dessa pajer är så goda, och det är så smart göra dom i små mazarinformar.
Toppen ha ett gäng i frysen, enkelt ta fram, tina och servera.
Jag hade vaniljglass och grädde till, mums.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/6d926f4a-3a45-4802-a5e3-22bef0ddf680_608268922a6b223cdc4fe18d.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/d63c58ac-87c5-4a46-9068-ed85685c5f8a_608268aa9606ee7f877918dd.jpg)
Hallonpaj
ca 16-20 st små el 1 stor paj
Pajskal:
200 g smält smör
5 dl mjöl
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:
3 dl mjölk
7 msk snabb marzanpulver
350 g frysta hallon
1 msk potatismjöl
1/2 dl socker
Börja med att göra marzankrämen, vispa ihop mjölken och marzanpulvret och låt den svälla i kylen.
Ta fram hallonen från frysen och blanda dom med potatismjölet och sockret.
Nyp ihop ingredienserna till pajdegen.
Ta undan 1/3 av degen.
2/3 trycks ut i pajformen/pajformarna.
Förgrädda pajskalet/pajskalen i 200 g i ca 8-10 min.
Lägg en klick av marzankrämen i varje pajform / täck botten i den stora formen.
Sen på med hallonen och sist smula över pajdegen som är kvar.
Grädda i 200 grader i ca 20-30 min.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/8f37b7bd-8858-4e68-9cbd-5127273959ac_608269269606ee7f700745aa.jpg)