Charlottenlöksvinäger
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/97086ba5-04da-48ba-8d1c-cc58842bbc31_6033ac8ee087c311b9085732.jpg)
Roligt få lära sig nya grejer inom matlagning.
Så för att minnas de vi gjort/ gör lagar jag maten igen hemma, fotar och skriver ner här på bloggen.
Sist gjorde vi Charlottenlöksvinäger som ska finnas i kvällens sås.
Vinägern är bl.a god på sallad och fisk.
Kom bara ihåg att göra vinägern minst två dagar innan den ska användas.
Förvara i kylskåp, håller lääng.
Charlottenlöksvinäger.
2 dl
1-2 charlottenlök
salt
2 dl vitvinsvi
Skär av botten på löken, så nära roten som möjligt ( löken behöver inte skalas, ta bara bort skal som är löst)
Häll salt i en liten ugnsform, och ställ löken i saltet.
Charlottenlöken ska kunna stå upprätt i saltet.
Ställ in formen med löken i ugnen, 120 grader i 40-60 min.
Dela löken på längden, lägg den varm i en flaska/burk och häll över vitvinsvinägern.
Låt stå 2 dygn innan den används.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/9b45bb8a-9e8b-4ee0-9235-3cb65502d1ed_6033b0f89606ee48db741964.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/b9d67ee5-f0ae-4a90-bd1f-1c25c879e6bc_6033b11be087c311eec0d3d8.jpg)