Blodapelsinsaft

 
Får jag bjuda på ett glas hemmagjord Blodapelsinsaft?
Serverar den ljummen efter en liten promenad i omgivningen i -20 grader.
 
Blir barnsligt glad när jag skär i en blodapelsin och den är 'blodig'.
 
Blodapelsinsaft
 
5 st blodapelsiner
1 msk citronsyra
3,5 dl socker
6 dl vatten
 
Diska/skrubba apelsinerna noga.
Jag diskar dom i varmt vatten och med diskmedel , gnuggar med en disksvamp.
Skölj noga.
Skala av det yttersta skalet på apelsinerna med en potatisskalare.
Varva citronnskal, socker och citronsyra i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det över skalen i bunken, rör om då och då och låt kallna. (Detta för att c-vitaminen i saften inte ska försvinna, den är nämligen mycket känslig för värme.)
Pressa ur saften och blanda ner den i bunken.
Sila alltsammans och häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Förslut och förvara svalt.
Späd med vatten tills du får en god dryck.
 
 
 Kram//Erica

Kommentera här: