Mandelbiskvier
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_2649_60009405e087c316eb6dee22.jpg)
När jag var barn var nyponsoppa, mandelbiskvier och grädde/glass världens lyx att äta.
Minns när vi var i Storuman och skulle äta på baren mitt emot järnvägsstationen så valde jag alltid detta.
Det roliga med att beställa var att man fick ta en stenkula ( olika färger för olika maträtter) stoppa det i ett hål, då kom väl stenkula till köket och kocken. Tänk vilken teknik!
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/img_2650_6000955fe087c316e5e606c0.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/img_2652_6000958c9606ee697b7bcb06.jpg)
100 g sötmandel
1 1/2 dl socker
1 äggvita
Kör sötmandeln i mixern, nästan till ett mjöl, i med socker och äggvitan.
När du har en fin smet, häll den i en spritspåse.
Spritsa ut småkluttar på bakplåtspappersklädd plåt.
Blir nästan 100 kluttar.
Grädda i 200 grader ca 10-12 min.
Kram//Erica