Mandelbiskvier

 
När jag var barn var nyponsoppa, mandelbiskvier och grädde/glass världens lyx att äta.
Minns när vi var i Storuman och skulle äta på baren mitt emot järnvägsstationen så valde jag alltid detta.
Det roliga med att beställa var att man fick ta en stenkula ( olika färger för olika maträtter) stoppa det i ett hål, då kom väl stenkula till köket och kocken. Tänk vilken teknik!
 
 
Mandelbiskvier
 
100 g sötmandel
1 1/2 dl socker
1 äggvita
 
Kör sötmandeln i mixern, nästan till ett mjöl,  i med socker och äggvitan.
När du har en fin smet, häll den i en spritspåse.
Spritsa ut småkluttar på bakplåtspappersklädd plåt.
Blir nästan 100 kluttar.
Grädda i 200 grader ca 10-12 min.
 
Kram//Erica

Kommentera här: