Fish & Chips
Vi har ju egenfiskad abborre, som vi filéat och fryst ner. Så vi har fisk hela vintern.
Så att få göra fiskpinnar på sån råvara är ju ren lyx.
Fish & Chips
Börja med potatisen. Skala och dela potatisarna i 6 bitar, så de blir små båtar.
Koka klyftorna i 5 min.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga sig torr på en ren handduk.
Massera in olivolja på varje potatisklyfta, ställ dom på en bakplåtspapperklädd plåt.
Salta och på med lite torkad timjan.
175 grader varm ugn, 35-45 min.
Potatisen ska ju vara mjuk o fått fin färg.
Skarpsås
liten burk creme fraiche
bostongurka
1/2-1 msk senap
salt
abborrfile
salt
citronpeppar
mjöl
uppvispat ägg
panko
smör
Salta o krydda fiskfiléern.
Dubbelpanera fisken. Först i mjöl, sen i ägget och sist i panko.
Stek de i smör, servera genast med potatisen och skarpsåsen.
Serverade även charlottenlöksvinägeen till.
Görs 2 dygn innan användning.
Förvara i kylskåp, håller lääng.
Charlottenlöksvinäger.
2 dl
1-2 charlottenlök
salt
2 dl vitvinsvi
Skär av botten på löken, så nära roten som möjligt ( löken behöver inte skalas, ta bara bort skal som är löst)
Häll salt i en liten ugnsform, och ställ löken i saltet.
Charlottenlöken ska kunna stå upprätt i saltet.
Ställ in formen med löken i ugnen, 120 grader i 40-60 min.
Dela löken på längden, lägg den varm i en flaska/burk och häll över vitvinsvinägern.
Låt stå 2 dygn innan den används.