Fish & Chips



 
 
 
Tipsar om denna goding igen.
Vi har ju egenfiskad abborre, som vi filéat och fryst ner. Så vi har fisk hela vintern.
 
Så att få göra fiskpinnar på sån råvara är ju ren lyx.
 
Fish & Chips 
 
Börja med potatisen. Skala och dela potatisarna i 6 bitar, så de blir små båtar.
Koka klyftorna i 5 min.
Häll av vattnet och låt potatisen ånga sig torr på en ren handduk.
Massera in olivolja på varje potatisklyfta, ställ dom på en bakplåtspapperklädd plåt.
Salta och på med lite torkad timjan.
175 grader varm ugn, 35-45 min.
Potatisen ska ju vara mjuk o fått fin färg.
 
Skarpsås
 
liten burk creme fraiche
bostongurka
1/2-1 msk senap
salt
 
 
 
abborrfile
salt
citronpeppar
 
mjöl
uppvispat ägg
panko
smör
 
Salta o krydda fiskfiléern.
Dubbelpanera fisken. Först i mjöl, sen i ägget och sist i panko.
Stek de i smör, servera genast med potatisen och skarpsåsen.
Serverade även charlottenlöksvinägeen till.
 
Görs 2 dygn innan användning.
Förvara i kylskåp, håller lääng.
 Charlottenlöksvinäger.
2 dl
 
1-2 charlottenlök 
salt
2 dl vitvinsvi 
Skär av botten på löken, så nära roten som möjligt ( löken behöver inte skalas, ta bara bort skal som är löst)
Häll salt i en liten ugnsform, och ställ löken i saltet.
Charlottenlöken ska kunna stå upprätt i saltet.
Ställ in formen med löken i ugnen, 120 grader i 40-60 min.
Dela löken på längden, lägg den varm i en flaska/burk och häll över vitvinsvinägern.
Låt stå 2 dygn innan den används.
 
 
 
Kram//Erica

Kommentera här: