Kantarellfoccatia/ Foccatia med kantareller
1 liten plåt el 2 runda
25 g jäst ( 1/2 pkt)
3 dl ljummet vatten
0,5 dl olivolja
2 msk honung
1 tsk brödkrydda
1 msk salt
7 dl mjöl
1 dl västerbottenost
tomat
smör
1 gul lök, finhackad
1 dl förvällda kantareller
vitpeppar
torkad timjan
flingsalt
1-2 dl grovt riven smakrik ost, typ Västerbottenost
Rör ut jästen i vattnet.
I med oljan, saltet,brödkrydda, honung osten och mjölet.
Blanda till en smidig deg.
Låt jäsa 30 min.
Stek den finhackade löken och kantarellerna i en stor klick smör.
Krydda med vitpeppar.
Låt kallna.
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsform. Ca 20x30 cm, el i två runda formar.
Pensla pappret med lite olivolja.
Tryck ut degen.
Låt jäsa i 20 min.
Pensla degen med lite olivilja.
Tryck fingrarna i degen så det bildas gropar i degen och stoppa ner kantarellbitar och lök i hålen.
Tryck ner några delade coctailtomater.
strö över flingsalt, den rivna osten och timjan
In i ugnen, 225 grader i ca 10-15 min.
Kram//Erica
skriven
Vad för mjöl använde du?