Rödkålssallad
Jag gillar ättikspritsmaken, blir besviken när stinget i en pizzasallad inte finns.
Igår gjorde jag en kålsallad med rödkål, oj så vacker färg.
Får nästan lite julvibbar.....
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/1943e074-2fed-4f0c-ad5f-2c90fde88a40_6139b3bf2a6b222abb9e15f7.jpg)
Rödkålsallad
strimlad rödkål
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
oregano
Strimla rödkålen, jag använde mandolinen och körde på 2:an.
Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten.
Häll den varma lagen över kålen och smaksätt med oregano om du vill.
Låt kallna.
I med salladen i en burk, håller minst en vecka i kylen.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/cf08a7e2-0360-44d8-8327-571ad4bcb26b_6139b5cae087c3648138538d.jpg)
Vi åt kålsalladen igår till middagen ute.
Älgkorv, krämig potatis och gröna ärtor.
Jag testar ICAs bistrokasse nu.
Potatisen blev jättegod:
koka potatisen, häll av vattnet och blanda ner smaksatt cremefraiche ( den med karljohanssvamp och timjan) toppa med persilja.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/c438316b-5611-4992-b653-e2eb06d3c4f0_6139b6fce087c30844027e5e.jpg)
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/9cfd61a8-c2b0-47d9-b1cb-f8103121c469_6139b73dddf2b310836ee189.jpg)