Korvgratäng

 
Det är inte alla dagar fantasin flödar i köket.
Ibland vill man bara att maten ska tillagas av sig själv och att det ska gå snabbt.
Vi hade en korvsnutt kvar i kylen, så då passade det att göra denna Korvgratäng.
 
Korvgratäng
4 port
 
ca 700 g falukorv 
1 gul lök, tunt skivad. Jag skivade med mandolinen, på 1
2 dl grädde
3 msk tomatpuré 
2 msk senap
2 msk kalvfond 
2 msk chilisås 
1 vitlöksklyfta 
salt o svartpeppar 
150 g riven västerbottenost 
 
Sätt ugnen på 225 grader
Skiva korven och ställ i en ugnsform, då får du lite knaprig överkant på korvskivorna.
Lägg den tunt skivade löken runt om, du kan även lägga lök mellan korvskivorna.
Blanda grädde, tomatpuré, kalvfond, chilisås, riven vitlök, peppar o salt.
Häll såsen över korve och strö på den rivna osten.
In i varm ugn ca 30 min.
Servera med ris, matvete el potatismos.

 

 
Kram//Erica

Kommentera här: