Kycklinggryta på innerfile’n

 
Grytor gör sig inte så bra på bild, men de smakar ju hur gott som helst.
Denna gryta är gjord på kycklinginnerfile'n.
Matvete, som ären ny favorit, serverades till.
 
Kycklinggryta
 
4 port
 
8-10 st innerfileer ( 3-4 kycklingfileer funkar ju också)
1 lök
2 paprikor 
ca 10 cm purjolök 
2-3 vitlöksklyftor
aromat
1/2-1 tsk sambal oalek 
paprikakrydda
1 hönsbuljongtärning
persilja, vårlök el gräslök till topping 
 
Stek kycklingen i olja o smör i en stekgryta. ( kycklingen ska vara klar) 
Hacka lök, purjo, vitlök och paprikan och fräs tillsammans med kycklingen någon minut.
Häll i grädde, buljongtärning, sambal och krydda efter smak.
Sjud ca 10 min.
Smaka av, servera med ris, matvete potatis el potatismos. 
Toppa m persilja, hackad vårlök el gräslök.
 

Kommentera här: