Kycklinggryta på innerfile’n
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/8819487e-42f0-4232-bc3c-ce9406dee310_626fbfe99606ee5a8a61b86b.jpg)
Denna gryta är gjord på kycklinginnerfile'n.
Matvete, som ären ny favorit, serverades till.
Kycklinggryta
4 port
8-10 st innerfileer ( 3-4 kycklingfileer funkar ju också)
1 lök
2 paprikor
ca 10 cm purjolök
2-3 vitlöksklyftor
aromat
1/2-1 tsk sambal oalek
paprikakrydda
1 hönsbuljongtärning
persilja, vårlök el gräslök till topping
Stek kycklingen i olja o smör i en stekgryta. ( kycklingen ska vara klar)
Hacka lök, purjo, vitlök och paprikan och fräs tillsammans med kycklingen någon minut.
Häll i grädde, buljongtärning, sambal och krydda efter smak.
Sjud ca 10 min.
Smaka av, servera med ris, matvete potatis el potatismos.
Toppa m persilja, hackad vårlök el gräslök.
Toppa m persilja, hackad vårlök el gräslök.
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/f45ea259-7d7d-4c26-89c6-8c5134f83a81_626fc3942a6b22183e97e5ae.jpg)