Plommonmarmelad med saffran & stjärnanis
När livet ger dig plommon, koka marmelad
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/8-3/dbd750f0-5225-4b00-81cc-d030941e20f3_6320b506ddf2b37015e1b8fa.jpg)
1 liter plommon, urkärnande som kokas sönder
( 1 liter plommonmos hade jag efter saftkokning)
4 dl syltsocker
2 msk citronsaft
2 påsar saffran ( 'ala 0,5 g)
4-5 st stjärnanis
Koka upp plommonmoset och tillsätt övriga ingredienser och låt puttra ca 5 min.
Plocka upp stjärnanisen och fyll varm marmelad på väl rengjorda burkar.
På med locken och låt marmeladen kallna upp och ner.
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/15955f8b-141b-4c0d-b503-ad81e21ab1f0_6320b8c89606ee1e112ad408.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/8-3/1fa83c05-b98a-43e5-84bb-e1c779c1f8c8_6320b8e6ddf2b36faa22a3f6.jpg)
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/8-3/210b0694-cec1-494f-8097-6bf1513c3a2e_6320c4909606ee1e1f4a13ef.jpg)
Vill du göra en gåbortpresent är en stekpåse toppen att använda, billigare än cellofanpåse och lättare att hitta.