Fick höra talas om denna risotto med risoni av min dotter.
Nu har även jag testat.
Blev riktigt gott.
4 portioner
- 3 dl risoni
- 250 g svamp, t ex champinjoner eller kantareller, skivade ( jag hade kantareller, förvällda)
- 1 msk smör
- 0.5 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 3 dl fryst broccoli ( tinad)
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 3 dl vatten
- 0.5 dl torrt vitt vin
- 2 msk kantarellfond ( jag hade bara kalvfond hemma som jag använde)
- 70 g babyspenat
- 3 dl finriven parmesan ( 1 1/2 dl vbost o 1 1/2 dl parmesan)
- Koka risonipastan i saltat vatten.
- Hetta upp en stekpanna och stek svampen i smör, olja och vitlök. I med broccolin.Salta, peppra och stek till fin färg.
- Koka upp vatten, vin och fond. Häll av pastavattnet när risonin är al dente och häll ner risonin i buljongen.
- Vänd ner svamp, spenat och nästan all parmesan. Smaka ev av med salt och toppa med resten av parmesanen. Servera direkt.
Kram//Erica