Vassholmen-en pärla i Kalixälven.
Idag packade vi picknickkorgen och tog första färjan över till Vassholmen. Den ligger mitt ute i Kalixälven, sommartid går det färja över och ett sommarfik är öppet! Men idag hade vi med egen fikakorg. Kaffe, smörgås, ägg, räkor, ishavssallad, jordgubbar, rabarbersaft och bullar!
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_51cae1489606ee40a59a21b4.jpg)
Gott, mysigt och varmt!
![](https://cdn1.cdnme.se/4141736/6-3/image_51cae1bbe087c37f8316e58f.jpg)
Vassholmen är ett gammalt flottningsställe, som var igång till så sent som 1977!
Idag är det ett utflyktsmål med kulturinslag typ sommarteater mm.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_51cae2fae087c37fb3372ce6.jpg)
Midsommar flöt på som det skulle! Detta är den fina dukningen som Emelie gjorde!
Matkoma var ett annat inslag!
![](https://cdn2.cdnme.se/4141736/6-3/image_51cae3d1ddf2b347ed28117d.jpg)
Detta är fiskbordet!
sen var det lite grillat och en kantarell/brieostpaj.
![](https://cdn3.cdnme.se/4141736/6-3/image_51cae529ddf2b3482b9ed2b4.jpg)
Lyxig laxrulle är en klar favorit på ett buffebord.
Man kan göra den i förväg och förvara den i frysen!
Lyxig laxrulle
Först gör man en periscouxsmet av- 50 g smör &
- 2 dl vatten
- Koka upp vattnet och smöret och vispa i
- 1 3/4 dl mjöl. Vispa tills smeten släpper grytkanten.
- Häll smeten i en skål och vispa i 4 ägg, ett i taget under kraftig vispning.
- Bred ut smeten på ett bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i 15 min i 200gr.
- Låt kallna.
- Under tiden görs fyllningen.
- 1 1/2 dl crème fraîche
- 1-2 msk senap
- 1 dl dill
- 2 hackade hårdkokta ägg
- 400 gr hackade räkor
- 100 gr hackad gravad lax ( el rökt)
- citronpeppar
- Rör ihop fyllningen och bred ut den på avigan på periscouxen.
- Rulla ihop till en rulltårta, rulla hårt.
- Vira in rullen i smörpapper och folie.
- Låt vila i kylen någon timme innan servering, el frys in.
- Skär i skivor vid servering!
- kram//Erica