Allt ska tas tillvara....

Att vara miljösmart i köket är inte alltid lätt!
Man får planera lite även om man är få i hushållet och liten i maten.
Men att laga lite mat är inte alltid lätt.
Att koka rätt mängd potatis tex är svårt
Men att göra matlådor är ett fint knep.
Jag skulle knappt äta lagad mat till lunch om inte jag hade matlåda.
Men man kan även göra god mat av resterna
Hade 5 st skalade potatisar över från igår
Så idag kokade jag kroppkakor,typ gnocci.
Jag gillar att göra dom småa,typ mumsbitar
 
Så av
5st pressade kokta kalla potatisar,
1 ägg
salt
vitpeppar
lökpulver
och vetemjöl
blev det så här många smågnoccisar.(Säkert 3-4 portioner)
Man blandar den pressade potatisen med ägg,salt och kryddorna
Sen rör man ner mjöl tills man får en fast deg som inte klibbar
Dela degklumpen i mindre bitar som du rullar till tumtjocka rullar och skär i ca centimetertjocka bitar.
Jag brukar strö över lite mjöl och trycka till dom med tummen
Koka upp saltat vatten i en stor gryta och lägg i hälften av gnoccisarna i det kokande vattnet
När dom flyter upp låt dom sjuda några minuter
Ta upp gnoccin med en hålslev och lägg ner resten av gänget
Äts med fördel med stekt bacon,lingonsylt,äkta smör och kall mjölk!! 
 
 
 
 
God vardagsmiddag,och det blev några matlådor!!
 
Har tagit fram lite råvaror från frysen,så imorgon hoppas jag på bra form så då blir det en köksdag!
 
Kram//Erica
 

Kommentera här: