Lagat Kinamat.

Gårdagens middag blev grillad entrecote,grillad majs och rotsaksgratäng.
Gratängen innehöll potatis,morot,kålrot,squach,purjolök och paprika.
Salt,peppar, grädde och riven ost.
175 grader i ca 40 min
 
 
Efterrätten blev en racerglass.
 
Hallonglass på ett kick  2 port
1 burk vaniljkesella
frysta hallon
kör allt med en stavmixer
klart
 
 
 
Stekte en fralla till frukost med ägg mitt i
Skar ut ett hjärta i mitten av frallan (har man ett pepparkaksmått så använd det)
Stek frallan i smör på ena sidan
Vänd på frallan och knäck ägget i hjärtat
Stek tills äggvitan stelnat
Salta
 
 
Ännu en fin höstdag,så vi tog korgen med fika och åkte ut till havet och satt på klipporna och drack kaffe!!
Mysigt.
 
 
 
Middan idag blev kinamat.
Tre små rätter.
 
 
 
 
FRITERAD KYCKLING
 
Jag är lite feg,vill inte använda rå kyckling så jag strimlade 1 kycklingfilee
Stekte den lite lätt i smör
Kryddade med grillkrydda och lite salt
Annars brukar jag använda färdiggrillad kyckling
 
Frityrsmet
2 dl mjöl
2 dl vatten
1 msk bakpulver
Blanda ner kycklingbitarna och lägg dom i frityroljan som är ca 180 grader varm
När dom är fint gyllenbruna .lägg på papper så överflödig olja får rinna av
 
SÖTSURSÅS 4 port
1,5 dl socker
4 msk ketchup
1 dl äppelcidervinäger
1,5 dl vatten
1 msk kikomansoja
ev lite redning
Blanda alla ingredienser i en gryta
Koka upp och rör om,blanda ner ev lite redning
Hacka ner lite tomatbitar
 
 
BIFF MED BAMBUSKOTT
 
strimla 600 g kött (lövbiff,file el vad du vill. Jag hade fläskytterfilee idag)
Marinad; 3 msk soya
1 krm malen ingefära
1 tsk farinsocker
1 krm salt
1 krm vitpeppar
Marinera köttet minst i 2 timmar,gärna över natten
Stek köttet i het panna
Häll i 1,5 dl vatten
Tillsätt 1 köttbuljongtärning
1 burk bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1 burk champinjoner
Red av med brun maizenaredning
 
 
 
 
POTSTICKERS (dumplings) 16 st
16 gyozaark
ca 500 g färska kantareller
1/2 gullök
2 dl grädde
salt,vitpeppar
Fräs kantarellerna och finhackad lök i smör
Häll på grädden och låt puttra tills det blir en stuvning
Salta och peppra
Låt svalna
Lägg ut arken och lägg en klick fyllning på varje ark
Pensla med vatten på ena sidan och vik den bubbel till en halvmåne
Nyp ihop kanterna
Få ut all luft
Koka el ånga halvmånarna i ca 1 ,5 min
Serveras med;
Brynt smör 
1 dl ljus soja
25 g brynt smör
halv citron,saft och zest
 
 
 

Kommentera här: