Vuxenlera!
Vissa dar är det skönt ha färdig mat i frysen.
Idag var en sånn dag när jag bara orkade ha en låddag. Bara att koka potatis och ta fram de goda tillbehören som jag gjort tidigare!!
1 kg köttfärs (älgfärs)
Så idag blev det vilda bollar i kantarellsås, potatis,picklad morot,picklad röd lök, svartvinbärsgele och ratatouille
Testa picklad morot....gott till kött!!
VILDA BOLLAR
1 kg köttfärs (älgfärs)
1 finhackad gul lök
1 pkt bacon, fint strimlat
1 ägg
1 dl ströbröd
1 dl grädde
1,5 msk kalvfond
1 msk salt
0,5 tsk vitpeppar
Bryn den finhackade löken med fint strimlad bacon i smör
Låt svalna
Blanda ströbröd, ägg och grädde i en bunke
Låt svälla en stund
Blanda ner färs,kryddor och lök/bacon i ströbrödsblandningen
Smaka av färsen och krydda och salta mer om det behövs
Forma stora bollar,typ något mindre än tennisbollar och bryn dom runt om i stekpannan som lök/baconets stektes i.
När bollarna är brynta runt om tillsätt ca 1 dl vatten och 1 msk kalvfond och koka loss alla smaker från stekpannanFlytta över bollarna till en ugnsform,häll över stekskyn från stekpannan och tillsätt 3-4 dl grädde och 1 dl förvällda kantareller
Stek färdigt i ugnen,200 grader ca 20 min
Sen har jag lekt med vuxenlera=sockerpasta!! Första gången jag testar denna produkt! Så nu ligger det ett gäng på tork,ska snart användas!!
Nu en kvällsmacka och sen snarklådan.
Kram//Erica